Contacteer ons
Amy

Telefoonnummer : +86-18602011234

WhatsApp : +8618602011234

Verschillende types van Containerchassis aanhangwagen-3 Axle Skeleton Trailer voor Verkoop in Zimbabwe

December 8, 2020

CIMC het kader van de skeletaanhangwagen wordt gelast door longitudinale stralen, dwarsstralen, voor en achterstralen. De longitudinale stralen worden gemaakt van ondergedompelde booglassen van uitstekende kwaliteit van de staalplaat het 16Mn in een I-Vorm (de belangrijkste afmetingen zijn 450, 500), en de dwarsstralen zijn gestempeld in groeven met de staalplaten van uitstekende kwaliteit. De voor en achterstralen zijn gelaste rechthoekige secties.

Een integrale lange straal is geïnstalleerd bij het middenapparaat van het containersluiten om het laadvermogen van het apparaat van het containersluiten te verbeteren.

Het kader van de aanhangwagen van het houten containervervoer wordt allen geschoten vernietigd, en het volledige CIMC kader van de containeraanhangwagen wordt geassembleerd en op een specifieke plaatsende lijst, met redelijke structuur, verschijning met hoge weerstand en mooie gelast. Het verschil tussen het vlakke type en de skeletaanhangwagen is dat het vlakke type een kader en een gevormde vloer toevoegt. De vier container het krimpen apparaten bij de voorzijde en de uiteinden zijn van een vaste structuur, en het middencontainer het krimpen apparaat is een verzwijgbare structuur.

CIMC de Aanhangwagen van het Containerskelet voor Verkoop in Mauretanië

Een apparaat van het containersamenpersen is geïnstalleerd op het kader, dat twee standaardcontainers van 40 voet en 20 voet kan laden. Wanneer het laden van containers, kan het middenapparaat van het containersluiten onder het niveau van het ladingsplatform zonodig worden verminderd. Zijn functie is de grond te steunen en de voorlading van de oplegger te dragen wanneer het tractieapparaat van de aanhangwagen wordt losgemaakt.

Er zijn twee soorten het steunen van apparaten, enkelwerkend type en aaneenschakelingstype, die hoofdzakelijk samengesteld uit een ondersteunende plaat, een mechanisme van de schroefaandrijving, een verminderingsdoos en een bedieningshendel zijn. Er zijn drie types van opschortingsapparaten: van de enig-asopschorting en dubbel-as opschorting en drie-as opschorting. De aanhangwagen van het containerskelet is uitgerust met twee reservebandkaders, die respectievelijk geïnstalleerd op de linkerzijde en de rechterkanten van het aanhangwagenkader zijn, en uitgerust met reservebandheftoestellen zijn.

CIMC de Aanhangwagen van het Containerskelet voor Verkoop in Mauretanië

 

Verschillende types van containeraanhangwagen:

De Aanhangwagen van containerchassis

Dit is het het meest meestal gebruikte en het vaakst bevolen model door klanten. Het kader wordt gewoonlijk gemaakt van staal. Het kan aan vervoercontainers van diverse lengten worden gebruikt: 20ft, 40ft of 45ft. De functie van een CIMC aanhangwagen van containerchassis wordt gemaakt door het ontwerp en de vervaardiging van zijn structuur mogelijk. Fundamenteel, is het vervoersmateriaal hoofdzakelijk van een staalbouw bepalend zijn kader. Het bestaat uit een verlichtingssysteem, ook remmen en banden.

Het heeft duidelijk posities gemerkt en twaalf reeksen containersloten zijn geïnstalleerd om het bevestigen van containers van verschillende grootte te vergemakkelijken en hun veiligheid te verzekeren bij hun bestemming.

Flatbed Aanhangwagen

CIMC flatbed aanhangwagen is een soort aanhangwagen het waarvan ontwerp geschikt wordt gemaakt om bulklading en containers te dragen tussen het verschepen van faciliteiten en terminals. Door eenvoudige definitie, is dit een lang vlak platform van of 20ft, 40ft, 48ft of 53ft lengte. Flatbed voor verkoop gewoonlijk wordt gebruikt om 20ft te vervoeren of 40ft containers, worden zij hoofdzakelijk gebruikt voor de ondersteunende schepen van het containervervoer, havens, verschepende stegen, wegen, doorgangsposten, bruggen, tunnels, en multimodaal vervoer.

CIMC de Aanhangwagen van het Containerskelet voor Verkoop in Mauretanië

Eindaanhangwagen

De eindchassisaanhangwagen is een economisch uitvoerbare en praktische aanhangwagen aan gebruik. Dit is een uitvinding die een vrachtwagenchassis voor het laden van en het ontladen van hoge gewichtscontainers zonder veel inspanning aanbiedt. Deze aanhangwagen is regelbaar om aan uw gewenste manoeuvreerbaarheidsvoorwaarden te voldoen om te laden en te ontladen. De aanpassingen aan as het uit elkaar plaatsen kunnen ook op uw behoeften worden gebaseerd worden gemaakt die.

Het heeft een eenvoudige structuur. Het bestaat uit een eenvoudig vrachtwagenchassis maar van ruwe bouw.

CIMC de Aanhangwagen van het Containerskelet voor Verkoop in Mauretanië